Genel

Kamu Personeli için Puanla Yükselme Modeli Çalışmaları Başladı ( İyi Puan Alamayan Yükselemeyecek! )

Devlet Memurları Kanunu’nun yeniden yazılmasıyla ilgili süreç devam ederken, kamu personeli için yeni bir çalışmanın daha başlatıldığı öğrenildi. Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından hazırlanan taslak çalışma yürürlüğe girerse kamudaki memurlar için yeni bir sicil sistemi meydana gelecek.

Söz konusu model ile performans değerleri, 90 derece, 180 derece, 360 derece olarak belirlenirken, 90 derece dikey hiyerarşi, 180 derece üstün asta, astın üste puan vermesi olarak değerlendirilecek. 360 derece’nin ise hizmet alımına yönelik olacağı öğrenildi.
 

Puanlamalar Bir Çok Hususta Belirleyici Olacak

Söz konusu model ile üst asta, ast üste , dışarıdan verilen hizmetler de ayrı ayrı değerlendirilecek. Yıl boyunca yapılacak puanlamalar ile , memurun görevde yükselme, yurt dışı görev, eğitim , tayin ve ödülleri belirlenecek. Memur aylıklarına herhangi bir yansıma olması ise beklenmiyor. Söz konusu puanlamalardan düşük alan kamu personeli görevde yükselemeyecek, yırt dışı görev alamayacak. Puanlamaları düşen yetkili personel ise koltuğunu koruyamayacak.

Şimdilik Taslak Halinde

Söz konusu modelin henüz taslak aşamasında olduğu öğrenilirken. Yetkililerden alınan bilgilere göre sendikalar model hakkında karamsar görüş bildirmiş durumda.