Genel

Kamu Personelleri Ek Gösterge Konusunda Çözüm Bekliyor

Bilindiği gibi 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte ek gösterge kısmen önemini yitirdi. Konu ile ilgili olarak 5434 sayılı kanuna tabi olan memurlar açısından ek gösterge oldukça önemlidir.

Bu bağlamda 6487 sayılı kanun ile 657 sayılı kanunun ek gösterge cetvelinde düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda daire başkanları ile grup başkanlarının ek göstergesi 3000’den 3600’e yükseltildi. Bu değişiklikle birlikte genel müdür yardımcılarıyla daire başkanlarının ek göstergeleri eşitlenmiştir. Her ne kadar genel müdür yardımcılarının makam tazminatları ile 375 sayılı KHK’daki ücret ve tazminat göstergeleri daire başkanlarından daha yüksek belirlenmiş olsa da ek gösterge açısından ciddi bir sıkıntı oluşturmuştur.

ÜNİVERSİTELERDE DE AYNI SORUNLAR OLUŞTU

Konu ile ilgili olarak Yenişafak’tan Ahmet Ünlü’nün aktardıklarına göre aynı sorunlar üniversitelerde de olmuştur. Bu düzenlemeden sonra, hiyerarşik olarak üst pozisyonda olan Genel Sekreter Yardımcılarının 3000 olan ek göstergeleri Daire Başkanlarının ek göstergelerinin altında kalmıştır. Bu durumun normal olmadığı izan sahibi herkesin malumudur. Benzer durumların birçok unvanda olduğu da bilinen gerçekler arasındadır. Yani amir durumunda olan birçok personelin ek göstergesi emrinde çalışan personelin ek göstergesinden daha düşük haldedir.

EK GÖSTERGE CETVELİNİN YENİDEN ELE ALINMASI BEKLENİYOR

Detaylı çalışmalara dayanmadan yapılan ek gösterge değişiklikleri birçok yapıyı bozmaktadır. Bu kapsamda istenmeyen sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Dolayısı ile yapılan yeni düzenlemeler ile beraber 657 sayılı Devlet Memurlarını Kanununun ek gösterge cetvelinin yeniden ele alınıp düzenlenmesi beklenmektedir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum