Genel

KPSS 2017/2 Kapsamına En Az Lise Mezunu Düz Memur Alımı Yapılacak

Devlet Personel Başkanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından 10 Kasım 2017 tarihinde yayımlanan KPSS 2017/2 merkezi atama duyurusunda kadrolar açıklandı.

Açıklanan kadrolara göre KPSS 2017/2 merkezi atama kapsamında 90 kamu kurumuna 2 bin 38 memur alımı yapılacaktır. Buna göre bu alımların 17 tanesi Lisans, Ön Lisans ve Lise düzeyinde düz memur pozisyonu için gerçekleştirilecek. 

Kadro dağılımına göre 208 adet ortaöğretim, 918 adet önlisans ve 912 adet ise lisans düzeyinde alım yapılacaktır.

EN AZ LİSE MEZUNU DÜZE MEMUR ALIMI YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda tercih robotu da belirtilmiştir. Adayların erişimine açılan tercih robotuna göre Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu düz memur alımı yapılacaktır.

ALIM YAPILACAK KODROLAR

Buna göre Amasya Üniversitesi, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı, Gümüşhane Üniversitesi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kapsamında toplam 17 düz memur alımı yapılacaktır.

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu alımlarda adayların en az lise mezunu olmaları, güvenlik soruşturmalarının olumlu olması, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü için MEB’den onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmaları gerekmektedir.

ALIM YAPILACAK İLLER

Ayrıca söz konusu alımlar Amasya / merkez, Ankara, Gümüşhane / merkez, Bolu / merkez, İstanbul / Esenler’de yapılacaktır.

Bir Yorum

  1. koskaca ülkeye 17 tane lise mezunu memur alımı yapılıyorsa lise mezunu kpss yapıp umut tacirliği ile insanların paralarını gasp etmeyin.

  2. ben bu ilanların olduğu sayfaya ulaşamadım yardımcı olur musunuz?