Genel

Memur Zamlarına İlişkin Gözler Toplu Sözleşme Görüşmesinde

Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 1 milyon 900 bin memur emeklisi, 2018-2019’da maaşlarına yapılacak zammın belirleneceği ağustostaki toplu sözleşme görüşmelerine odaklandı.

Bilindiği gibi 2010’daki referandumun ardından memurlar toplu sözleşme hakkını elde etti. Ayrıca dördüncü dönem toplu sözleşme görüşmeleri Ağustos ayının sonunda başlayacak. Bu kapsamda memurların gözü yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerinde. Görüşmeler, yetkili konfederasyon Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyeti arasında gerçekleşecek.

AĞUSTOS AYININ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisi olmak üzere toplam 5 milyon 100 bin kişiyi doğrudan ilgilendiren görüşmeler,1 Ağustos 2017 tarihinde başlayacak ve Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. 

Öte yandan 2016-2017’yi kapsayan üçüncü dönem toplu sözleşmeyle kamu çalışanlarına 2016 için yüzde 6+5, 2017 için ise 3+4 zam yapılmıştı. 

Konu ile ilgili olarak Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir açıklama yaptı. Ali Yalçın açıklamasında toplu sözleşme masasına taşıyacakları taleplerini netleştirme sürecinin devam ettiğini belirterek, bu kapsamda Memur-Sen üyesi her sendikanın üyelerinin fikir ve önerilerini topladığını söyledi. Konu hakkında Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yaptığı açıklamalar şöyle oldu;

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

“Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki ayın ortalarında bu çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Temmuz ayı itibarıyla Kamu İşveren Heyeti’ne sunacağımız talepler daha görünür hale gelecek.”

BÜYÜME ORANLARINA İLİŞKİN ZAM TEKLİFİYLE MASAYA OTURULACAK

“Türkiye’nin büyüme oranları, ekonomideki dalgalanmalar ve bunun karşısında çalışanların düştüğü eksi durumlar başta olmak üzere tüm parametreleri göz önünde bulundurarak çalışanların benimseyeceği zam teklifiyle masaya oturacağız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA