Genel

Memurlar Dikkat ! 2018 Yılı Nisan Ayı Maaş Bordrosu Yayımlandı (e-Bordro Sorgulama Nasıl Yapılır?)

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan devlet memurlarının Nisan ayı maaş bordroları yayımlandı. Bilindiği gibi maaş bordroları her ayın 14’ünde yayımlanıyor.

E-BORDRO UYGULAMASI BAŞLATILDI

Bu bordrolar kapsamında devlet memurlarının kendi maaş bordrolarını kolaylıkla inceleyebilmeleri için Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından e-bordro uygulaması devreye sokuldu. Bunun yanı sıra hayata geçirilen uygulama ile devlet memurları geçmiş dönemdeki maaş bordrolarını sorgulayabiliyorlar. Peki e-Bordro sorgulama nasıl yapılacak? Bu konu hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAMA YAPILACAK

14 Nisan 2018 tarihi itibari ile devlet memurlarının maaş bordroları yayımlandı. e-Bordro sorgulaması yapacak olan devlet memurları işlemlerini e-Devlet üzerinden yapacaklardır.

e-Bordro sorgulaması yapacak olan devlet memurları e-Devlet şifreleri ve T. C. Kimlik Numaraları ile e-Devlet sistemine giriş yapacaklar. Bu şekilde giriş yapan devlet memurları Nisan ayına ait maaş bordrolarını sorgulayabileceklerdir. Ayrıca aşağıdaki link üzerinden giriş yapan devlet memurları da bordrolarını kolaylıkla görüntüleyeceklerdir. 

E-DEVLET ŞİFRESİ ALINMASI GEREKİYOR

Ayrıca e-Devlet şifresi ile giriş yapmak zorunlu olduğundan dolayı e-Devlet şifresi almayan memurlar kendilerine en yakın PTT şubesine giderek belirli bir ücret karşılığında kimlikleri ile e-Devlet şifresi temin edebileceklerdir. Bu şifre ile sisteme giren devlet memurları ilk girişlerinden dolayı kendilerine ait bir şifre belirleyecek ve bundan sonraki tüm girişlerinde o şifreyi kullanacaklardır.