Genel

Memurlar için Yeni Düzenlemeye İlk Tepkiler ! Torpil Endişesi Artıyor

  Memura Yeni Düzenlemenin Etkileri !  

Dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği sınavlarına mülakat şartının getirilmesi ile ilgili sosyal medya ve çeşitli internet sitelerinde tepkiler gelmeye başladı.

BÜYÜK BİR KESİM RAHATSIZ

Konu ile ilgili bir kesimin mülakatın gerekli olduğunu savunduğu görülürken, büyük bir kesiminse sözlü sınavların kurum içerisinde torpil olarak nitelendirilen kayırma işlemlerinin artmasına neden olacacağını dile getiriyor. 

YAZILI SINAVDA ARTIK EN AZ 60 PUAN 

Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği sınavında başarılı sayılabilmek için adayın en az 70 puan alması gerekiyordu , ilgili alt limit 60’a çekildi.  Kurumlar en geç altı ay içerisinde dün yayımlanan yönetmeliğe göre yönetmeliklerini değiştirip yürürlüğe almak zorunda olacaklar. 

YAKIN ZAMANDA SINAVA GİRENLERİN ENDİŞE ETMESİNE GEREK YOK

 Söz konusu yönetmelik yayımlanmadan önce GYS ve Ünvan Değişikliği sınavına giren memurlarsa ilgili değişiklikten etkilenmeyecekler. Konu ile ilgili tüm görüşlerinizi sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.
 

Bir Yorum

  1. Meb in uygulamalarını beğenmiyorum mülakat olacaksa fetonun yaptığından farkı kalmaz insanların emeğini çalmaktan başka bu şey değil adaletsizlik yapiliyor

  2. hakkım yendi sıralamaya girdiğim halde atanmadım. fetöcu yada başka bişey olduğum için değil. sadece torpilim olmadığı için atanmadım. feto ruhu türkiyeye artık çok daha fazla hakim