Genel

Milyonlarca Memuru İlgilendiriyor ! Yıllık İzin Alacaklar Dikkat !

Sandık kurullarında görevlendirilen kamu görevlilerinin yıllık izin planlanmasına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım imzalı genelge Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan genelgede kamu personellerinin yıllık izin planlamasında seçim tarihinin dikkate alınacağı ifade edildi.

YILLIK İZİNLERDE SEÇİM TARİHİ DİKKATE ALINACAK

Söz konusu genelge Başbakan Binali Yıldırım’ın imzası ile yayımlandı. Söz konusu genelgede 24 Haziran seçimlerinde gerçekleştirilen oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanmadığı takdirde 8 Temmuz pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu yapılacağı ve bundan dolayı kamu görevlilerinin sandık kurullarında görevlendirilmeleri gerektiği belirtildi.

Bundan dolayı söz konusu genelgede görevlilerinin yıllık izinlerinin planlanmasında seçim tarihinin dikkate alınmasının zorunlu olduğu ifade edildi. Ayrıca genelgede bu hususta il ve ilçe seçim kurulları ile koordinasyon içerisinde, kamu personelini de mağdur etmeyecek şekilde gereken tedbirlerin ivedilikle alınacağı kaydedildi.

GÖREV YAPTIKLARI SÜRELERDE GÖREV YERLERİNDE OLMALARI İSTENDİ 

Ayrıca kamu personellerinden söz konusu genelgede seçim iş ve işlemlerinin düzen içerisinde yerine getirilebilmesi ve millet iradenin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla, sandık kurullarında görevlendirilenlerin görevli oldukları sürelerde görev yerlerinde olması istendi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA