Genel

Şubat 2018 Memur Maaş Bordrosu Yayımlandı

Kamu kurumlarında ve kuruluşlarında çalışan memur vatandaşların maaş bordroları 14 Şubat 2018 (bugün) tarihinde yayımlandı. Bordrolar Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandığı ifade edildi. Şubat ayı 2018 zamlı memur maaşlarının bordro sorgulama işlemleri ise e- devlet üzerinden tamamlanacak.

14 Şubat 2018 zamlı memur maaşları vergi ve kesintilerle beraber e- bordro üzerinden görüntülenebiliyor. Diğer yandan Kamu çalışanları 2018 Şubat ayı maaşlarını enflasyon ve toplu sözleşmenin getirisi olan yüzde 4 zamlı olarak alabilecekler. Memurlar e- bordro sorgulama sayfasına Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile e- devlet şifreleriyle giriş yapabilecekler.

MEMURLARA EK ÖDEME ZAMLI YAPILACAK

Memur vatandaşların Şubat 2018 zamlı maaşlarının ek ödemelerine yansıtılacağı açıklandı. Bununla beraber e- bordro sistemi sayesinde birçok sorgulama işlemi yapılabilecek. 2017 Ağustos ayında imzalanan toplu sözleşmeyle beraber memurlar ve emekli vatandaşları 2018 Ocak- Temmuz ayları arasında yüzde 4 zamlı olarak maaş alabilecekler. Ayrıca bu toplu sözleşmeyle beraber 2017’nin Temmuz ve Aralık ayları arasında 6 aylık enflasyonun yüzde 4’ün geçtiği için aradaki fark maaşlara birebir yansıtılabilecek. 

Maaşlar yüzde 5. 69 olarak zamlı yatırılacağı açıklandı.