• Haberler
  • Gündem
  • Meslek Lisesi Öğrencileri Teknisyen Olarak Mezun Olacak!

Meslek Lisesi Öğrencileri Teknisyen Olarak Mezun Olacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencileri meslek okullarına yönlendirmek için çalışma başlattı.Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, 'Meslek okullarını cazip hale getirmek için bundan sonra meslek lisesi öğrencileri teknisyen olarak mezu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencileri meslek okullarına yönlendirmek için çalışma başlattı. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, "Meslek okullarını cazip hale getirmek için bundan sonra meslek lisesi öğrencileri teknisyen olarak mezun olacak." şeklinde açıklama yaptı.

Osman Nuri Gülay, Antalya'da, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlenen organizasyonda konuşma yaptı. 'Mesleki ve Teknik Eğitim Sektör İşbirliği Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında Gülay, meslek okullarında son sınıfa gelen öğrencilerin haftada 3 gün, yılda ise 4 ay boyunca işletme eğitimi aldığını açıkladı.

Atölyelerde, okul laboratuvarında İşletme eğitimlerinin yapıldığını fakat bunun nitelikli iş gücü yetişmesi anlamında yeterli olmadığını belirten Gülay, "Bizim, okullarımızın atölyesini devlet imkanlarıyla yenilememiz mümkün değil. Sürekli bilgi değişiyor, sistem değişiyor ve yeni teknolojiler ortaya çıkıyor. Atölye ve laboratuvarları biz yeniliyoruz ama bizim esas işimiz özel sektörün kaynaklarını birlikte kullanmak." şeklinde konuştu.

AA'nın haberien göre, Gülay, öğrencilerin okullarda kurulan mini cihazlarda şekil ve kullanım olarak bilgi alması gerektiğini, öğrencilerin esas olarak üretimde öğreneceği uygulamanın işletmeler olduğunu belirtti.

İşletmelerin meslek okulları için büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Gülay, "Biz işletmelerin emrindeyiz, işletmeler yoksa mesleki eğitimler de yoktur. İşletmeler varsa mesleki eğitim de var. Onların istediği nitelikli iş gücünü birlikte yetiştireceğiz." açıklamasında bulundu.

Mesleki okullar ve işletmeler arasında iş birliği yenilikleri yaptıklarını anlatan Gülay, milli eğitim olarak mesleki eğitimlere 280 lira katkı sağladıklarını söyledi.

Anadolu Teknik Sigortalarının devlet tarafından yapılacağını aktaran Gülay, şunları kaydetti:

"Anadolu teknikteki çocuklarımız 40 gün staj yapıyor. Staj şöyleydi, öğrenci tanıdık birini buluyordu, belgeyi imzalatıyordu ve stajını yapmış oluyordu. Anadolu teknikte, üniversitelerinde. Özellikle biz 40 günlük stajın sonuna sektörle birlikte ortak bir komisyonun yapılacağı bir sınav şartı koyduk. Öğrencinin bilgi kazanımını ölçeceğiz, stajyerliğini kaldıracağız ve diplomasını vereceğiz, yoksa yok. Bundan sonra hiçbir öğrencimiz, atölyede, laboratuvarda işletme eğitimi yapmayacak, sektörün bizatihi içinde yapacak. Hatta ilk atanan öğretmenlerimize talimatımızı gönderdik, 6 ayın 1 ayını sektörde iş başında ilgisini, sektördeki bilgisini geliştirecek, yani sektörün içinde bulunacağız."

Öğrencilerin maaşlarının verileceğini, sigortalarının devlet tarafından yapılacağını ve sektörle ortak hareket edileceğini dile getiren Gülay, "Meslek okullarını cazip hale getirmek için bundan sonra meslek lisesi öğrenciler 'Teknisyen' olarak mezun olacak. Diplomasında elektrik teknisyeni, mobilya dekorasyon teknisyeni, giyim teknisyeni gibi unvanlar yazacak ki cazip hale gelsin." şeklinde konuştu

Gülay, katılımcıların görüş ve önerilerini dinledi, meslek eğitime ve sektöre ilişkin soruları cevapladı.

Düzenlenen toplantıya, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme