Mevzuat

14 Ekim 2016 Tarihli Atama Kararları Resmi Gazete'de !

Dışişleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarına Ait Atama Kararları, 14 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. Atama kararlarına göre;

Dışişleri Bakanlığı;
– Açık bulunan bakanlık müsteşarlığına, Büyükelçi, Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı;
– Bakanlık Müşavirliğine Nihan Öztürk

Kültür ve Turizm Bakanlığı;
– Müsteşarlığa Ömer Arısoy’un atanması uygun görülmüştür.

Dışişleri Bakanlığı Yeni Müsteşarı Ümit Yalçın Kimdir?
“Daha önce Kuveyt Büyükelçisi olarak görev yapan Ümit Yalçın, 2014’de Müsteşar Yardımcısı olmuştu. 1967 yılında Ankara’da doğan Ümit Yalçın, Konya Anadolu Lisesi ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra 1989’da Dışişleri Bakanlığı’na girerek Doğu Avrupa Dairesi’nde aday meslek memuru olarak göreve başladı.

Rotterdam (Hollanda) Başkonsolosluğu ile Bağdat ve Moskova büyükelçiliklerinde değişik zamanlarda görev yapan Yalçın, Ortadoğu konusunda uzmanlaştı ve merkezde Irak-İran dairesinde önemli görevler üstlendi.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yeni Müsteşarı Ömer Arısoy Kimdir?
“1974 yılında Rize – Çamlıhemşin’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini memleketinde tamamladı.

1989 yılında Marmara Üniversitesi Basın – Yayın Yüksekokuluna (İletişim Fakültesi) girdi ve üç yıl devam etti. 1992 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1997 yılında bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı.

1999 – 2004 yılları arasında Zeytinburnu Belediyesinde Başkan Danışmanlığı, 2004 – 2014 tarihleri arasında Hukuk, Emlak-İstimlak, Kültür, Bilgi İşlem, Yazı İşleri ve İnsan Kaynaklarından sorumlu Başkan Yardımcılığı, Encümen Başkanlığı ve İhale Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü, kültür yayınlarını yönetti.

Ekim 2014 tarihinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı görevine atandı ve 2016 yılının Eylül ayına kadar bu görevde bulundu.

Arısoy evli ve iki çocuk babasıdır.”