Mevzuat

15 Kasım 2016 Bakanlar Kurulu Kararları Resmi Gazete'de Yayınlandı

Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı bazı alanlar, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi.

Bakanlar Kurulunun kentsel dönüşüm ve riskli alan ilanı ile acele kamulaştırma kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Patnos ilçesi Yeni Mahalle sınırları içinde kalan bazı belirli alanlar, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı oldu.

Söz konusu alanlarda yer alan harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen Hazineye ait taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamayacak.

Karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili yazıları üzerine 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 73. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulu tarafından 17 Ekim’de kabul edilmişti.

– Kop Dağı Müdafaası Tarihi Milli Parkı

Yine Resmi Gazete’de yer verilen karar doğrultusunda Bayburt ve Erzurum illerinin sınırları içinde kalan bir alan, “Kop Dağı Müdafaası Tarihi Milli Parkı” olarak belirlendi.

Buna ilişkin karar, 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu’nun 3. maddesine göre Bakanlar Kurulunca 31 Ekim’de kabul edilmişti.

– Uşak Mahalli İdareler Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği

Resmi Gazete’de yayımlanan başka bir kararla merkezi Uşak ilinde olmak üzere, Uşak Mahalli İdareler Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği kurulmasına izin verildi.

Söz konusu izin hakkındaki karar, İçişleri Bakanlığının ilgili yazısı üzerine 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu’nun 4. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulu tarafından 17 Ekim’de kabul edilmişti.

Kamupersoneli.net|AA