Mevzuat

17 Yeni Fakülte Kurulurken 3 Yüksekokul Kapatıldı

Yayımlanan söz konusu yönetmelik içerisinde ise;

“Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması;

Milli Eğitim Bakanlığının teklif yazıları üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu ve ek 158 inci maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 4/6/2018 tarihinde kararlaştırılmıştır.

4/6/2018 TARİHLİ VE 2018/11959 SAYILI KARARNAMENİN EKİ

KARAR

MADDE 1– (1) Ekli (1) sayılı listede belirtilen yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak karşılarında belirtilen enstitü, fakülte ve yüksekokullar kurulmuş, ekli (II) sayılı listede belirtilen yükseköğretim kurumlan bünyesinde yer alan yüksekokullar kapatılmıştır.

(2) Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Tanzanya’nın Darüsselam şehrinde Darüsselam Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmuştur.

MADDE 2– (1) Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Avrupa Birliği Enstitüsünün adı Avrupa Araştırmaları Enstitüsü olarak değiştirilmiştir.

(2) Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Turizm Fakültesinin adı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3– (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.” ifadelerine yer verildi.

KURULAN ÜNİVERSİTELER LİSTESİ

KAPATILAN YÜKSEKOKULLAR LİSTESİ

Kamupersoneli.net I ANKARA