Mevzuat

4/C'li Personele Ek Ödeme Kararı Danıştay Tarafından Bozuldu !

Bilindiği gibi 4/C’li personellerin 4/B sözleşmeli kadrolara geçirilme işlemleri devam ediyor. Bu işlemler devam ederken daha önceki yıllarda açılan ve davacı lehine bölge ve idare mahkemesi tarafından verilen karar Danıştay tarafından bozuldu. 

KAYMAKAMLIK BAŞVURUYU REDDETTİ

Konu ile ilgili olarak o9lay Malatya’da yaşandı. Yaşanan olaya göre 4/C’li personel 375 sayılı ek ödeme KHK’sına göre kendisine ek ödeme yapılmasını talep etmiştir. Konu ile ilgili olarak Kaymakamlık kararını verdi ve 375 sayılı KHK’da 4/C’li personel olmadığı için başvuruyu reddetmiştir.

İDARE VE BÖLGE MAHKEMESİ LEHİNE KARAR VERDİ

Bu konu hakkında Kaymakamlık kararına ilişkin 4/C’li personel hem idare mahkemesine hem de bölge mahkemesine dava açmıştı. Açılan davada ise hem idare mahkemesi hem de bölge mahkemesi tarafından davacının lehine karar verildi.

DANIŞTAY KARARI BOZDU

Danıştay Başsavcılığı tarafından da bu kararlar hakkında Danıştay’a başvuru yapıldı. Danıştay Başsavcılığı davasını kanunlara aykırı olduğu gerekçesi ile kanun yararına bozulması istemiyle açtı. Konu ile ilgili olarak Danıştay ise dosyayı inceledi ve kararını verdi. Danıştay kararına göre idare ve bölge mahkemesinin kararının hatalı olduğu tespit edildi. Bu kapsamda Kaymakamlığın kararının doğru olduğu belirtildi. 

Bu konu hakkında Danıştay kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Bu kapsamda aşağıdaki link üzerinden Danıştay kararının detaylarını görüntüleyebilirsiniz.