Mevzuat

6 Sayılı KHK İle Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) Yapısında Düzenleme Yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında 6 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Milli Güvenlik Kurumu’nun yapısında düzenlemeler yapıldı.

Yapılan düzenlemelerin detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

KHK’NIN DETAYLARI

Buna göre yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamede Cumhurbaşkanının çağrısıyla iki ayda bir toplanacağı, Milli Güvenlik Kuruluna Cumhurbaşkanının katılmadığı zamanlarda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın başkanlık edeceği ifade edildi.

Söz konusu Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kurulun toplanması, görevler ve diğer konular hakkında detaylar belirtildi. Bunun yanı sıra diğer yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri şöyle oldu:

“Bakanlıklara Bağlı İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi; Devlet Denetleme Kurulu Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi; Savunma Sanayii Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi; Yüksek Askeri Şura’nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi; Milletlerarası Antlaşmaların Onaylanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi; Resmi Gazete Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.”