Mevzuat

684 Sayılı KHK İle Malul Sayılmayanlara da Aylık Bağlanacak

23 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’de OHAL kapsamında çıkarılan 684 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. 684 sayılı KHK, terörle mücadele ederken yaralananlardan malul sayılmayanlara da aylık bağlanması düzenlemesini beraberinde getirdi. Bundan sonra malul sayılmayanlara 1.403 lira ila 2 bin 149 lira arasında aylık bağlanacak.

Malul sayılmayanlardan sigorta statüsü olanlara bağlanacak aylık miktarı ise sigortalılık süresine bağlı olarak değişecek. Bu aylıklar, vefat halinde, anne ve baba için herhangi bir şart aranmaksızın, 5510 sayılı Kanunun 34 üncü maddesi esas alınarak hak sahiplerine ölüm aylığı olarak intikal ettirilecek.

Malul sayılmayanların daha sonra malul sayılması durumunda ise bağlanan aylık kesilecek. Bu düzenleme, 23 Ocak 2017’den önce terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanlar için de uygulanacak. 

Bir Yorum

  1. Ordu mensubuyum. terör vazife malülü değilim. Normal vazife malülüyüm. Bu kanun benide kapsıyor mu?

  2. Ben doğuda tank bakımı sırasında arkadaşımın tetiğe basması sonucu 2 kurşun yedim gazilik için hak kazanabilirmiyim

  3. Diyarbakır eylün dağında terörüsler çıkan çatışmada vuruldum sağ omuzumdan ama gazilik velirmedi zaman geçtikçe çalışmak zorundayken aynı kolumun kas lifi koptu baş vurdum bu yasayı okuyunca rapor istediler askerliğe elverişli değildir onuda doktor vermiyor bu kolun kopmalı onu vermem için diyor şimdi ne olacak

  4. Diyarbakır eylün dağında terörüsler çıkan çatışmada vuruldum sağ omuzumdan ama gazilik velirmedi zaman geçtikçe çalışmak zorundayken aynı kolumun kas lifi koptu baş vurdum bu yasayı okuyunca rapor istediler askerliğe elverişli değildir onuda doktor vermiyor bu kolun kopmalı onu vermem için diyor şimdi ne olacak