Mevzuat

7 Aralık 2016 Tarihli Bakanlar Kurulu Kararları Resmi Gazete'de Yayınlandı

Gaziantep’e ilişkin acele kamulaştırma ile bazı yükseköğretim kurumlarıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Aydınlar Mahallesi sınırları içindeki kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ile riskli alan sınırlarında kalan belirli alanlarda yer alan belirli taşınmazların Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Ayrıca bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi kararlaştırıldı.

– Yeni fakülte ve enstitüler

Akdeniz Üniversitesine bağlı Spor Bilimleri ve Serik İşletme fakülteleri, Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mersin Üniversitesine bağlı İslami İlimler Fakültesi, İzmir Ekonomi ve Nuh Naci Yazgın üniversitelerine bağlı Sağlık Bilimleri enstitüleri kurulacak.

– Adları değiştirilen fakülte ve enstitüler

Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İlahiyat Fakültesinin adı İslami İlimler Fakültesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesinin adı Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Gülhane Askeri Tıp Fakültesinin adı Gülhane Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsünün adı da Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü olarak değiştirildi.

– Kapatılan fakülte ve yüksekokullar

Akdeniz Üniversitesine bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Zonguldak Sağlık Yüksekokulu, İstanbul Medeniyet Üniversitesine bağlı Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ise kapatıldı.

Kamupersoneli.net | AA