Mevzuat

703 Sayılı KHK Kapsamında Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Düzenlemesi Yapıldı

703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname kapsamında çok önemli düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemelerin detaylarını kamuperosneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamede kurumlar arası geçici görevlendirmeler hakkında çeşitli düzenlemeler yapıldığı ifade edildi.

Bu bağlamda geçici görevlendirme süreleri 1 yılı aşmayacak. Ayrıca birer yıl da uzatılabilecek. Bu şekilde görevlendirilenlerin mali ve sosyal hakları kadrolarının bulunduğu kurumlar tarafından ödenecek ve bu kişiler görevli oldukları süre zarfında aylıklı izinli sayılacaktır. Düzenleme hakkında KHK’da şu ifadelere yer verildi:

GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELER HAKKINDA DÜZENLEME

EK MADDE 25- Hakim ve savcılar ile bu meslekten sayılanlar hariç olmak üzere, statülerine bakılmaksızın bir kadro veya pozisyona dayalı olarak kamu kurum veya kuruluşlarında istihdam edilenler, kurumlarının muvafakatiyle bir yılı geçmemek üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici görevlendirilebilir. Bu süre birer yıl olarak uzatılabilir.

Kamu kurum veya kuruluşlarının emrine geçici görevlendirilenler mali ve sosyal hak ve yardımlarını kurulularından alırlar. Bunlar bu şekilde görevlendirildikleri süre boyunca kurulularından aylıklı izinli sayılırlar.

Kurum veya kuruluşların kadro veya pozisyonlarına geçici görevlendirmenin yapılabilmesi için, görevlendirileceklerin ilgili mevzuat uyarınca kadro veya pozisyona asaleten atanmada aranan, asaleten atanmada sınav şartı aranılan kadro veya görevler için bu sınavlara girebilme hakkının elde edilmiş olması dahil, tüm şartları bir arada taşımaları gerekir. Bu şekilde görevlendirilenler görevlendirildikleri kadro veya pozisyon için öngörülen mali ve sosyal hak ve yardımlardan emsali personel gibi faydalandırılır. Bunlar geçici görevlendirildikleri süre boyunca kuramlarından aylıksız izinli sayılırlar. Bunların Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilişkileri kendi kuramlarındaki statüleri dikkate alınarak devam ettirilir.

Geçici görevlendirilenlerin özlük hakları devam eder ve bu süreler terfi ve emekliliklerinde hesaba katılır. Terfileri başkaca bir işleme gerek kalmaksızın süresinde yapılır. Bunların geçici görevlendirildikleri kuramda geçirdikleri süreler kendi kuramlarında geçirilmiş sayılır. Akademik unvanların kazanılması için gerekli şartlar saklıdır.

Bu maddeye göre görevlendirilenler, görevlendirildikleri kuramların mevzuatına uymakla yükümlüdür.

Toplamda altı ayı geçen görevlendirmelerde personelin muvafakatinin de alınması şarttır.

Kanunlarda yer alan geçici görevlendirme hükümleri saklıdır.

Bu madde kapsamında görevlendirmeye ilişkin usul ve esaslar Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanarak Cumhurbaşkanınca yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenir.