Mevzuat

8 Sayılı KHK İle Genelkurmay MSB'ye Bağlandı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında yeni Kanun Hükmünde Kararnameler yayımlandı ve yayımlanan kararnameler kapsamında önemli düzenlemeler yapıldı. 

Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamelere göre çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında önemli düzenlemeler yapıldı.

GENELKURMAY, MSB’YE BAĞLANDI

Yayımlanan 8 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Genelkurmay Başkanlığı Milli Savunma Bakanlığına bağlandı. Yüksek Askeri Şura kapsamında düzenlemeler içeren KHK’ya göre Cumhurbaşkanı Yardımcıları, Hazine ve Maliye Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı da Yüksek Askeri Şura üyesi olacak. 

YAYIMLANAN KHK’LAR

Bugün yayımlanan diğer Kanun Hükmünde Kararnamelerin konuları ise şöyle:

“Bakanlıklara Bağlı İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi; Devlet Denetleme Kurulu Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi; Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi; Savunma Sanayii Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi; Yüksek Askeri Şura’nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi; Milletlerarası Antlaşmaların Onaylanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi; Resmi Gazete Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.”