Mevzuat

Adli ve İdari Yargı Hakim Savcı Meslek Öncesi Eğitim ve Staj Yönetmeliği Değişti

Bugünkü Resmi Gazete’de Adli ve İdari Yargı Hakim Savcı adaylarına ilişkin önemli düzenlemeler yayımlandı. Buna göre Hakim ve Savcı adaylarının meslek öncesi eğitimleri ve staj dönemlerine ilişkin yönetmeliklerde değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete’deki yönetmelikler “Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adayları ile İdari Yargı Hâkim Adaylarının Meslek Öncesi Eğitimlerinin Yaptırılmasının Esas ve Usullerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ve “Adlî Yargı Hâkim ve Savcı Adayları ile İdarî Yargı Hâkim Adaylarının Staj Dönemi ile Staj Mahkemelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” başlıkları ile yayımlandı. Söz konusu yönetmeliklerin detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adayları ile İdari Yargı Hâkim Adaylarının Meslek Öncesi Eğitimlerinin Yaptırılmasının Esas ve Usullerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Yayımlanan yönetmelikte toplam 14 maddelik bir değişiklik bulunuyor. Bu değişikliğe göre geçici maddeler ve bazı maddelerde değişiklik yapılıyor. Söz konusu yönetmelikte “Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı ile İdari Yargı Hâkim Adaylığına Atananların Meslek Öncesi Eğitim Dönemleri ve Süreleri” hakkında değişiklik yapıldı.

STAJ VE HAZIRLIK DÖNEMİ 3 AYDIR

Bu kapsamda Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte “Avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adaylığı ile idari yargı hâkim adaylığına atananların meslek öncesi eğitim süresi altı aydır. Bu süre adaylığa atanmakla başlar. Staj dönemi üç ay, hazırlık eğitim dönemi üç aydır.

Avukatlık mesleğinden adlî yargı hâkim ve savcı adaylığına atananların üç aylık staj dönemi bitiminde, teşkilâtın ihtiyaç durumu ile 9 uncu maddenin birinci, ikinci ve üçüncü fıkraları gereğince doldurulan belge ve raporlar esas alınarak, imkânlar ölçüsünde adayların istekleri göz önünde bulundurulmak ve Hâkimler ve Savcılar Kurulunun da görüşü alınmak suretiyle, Bakanlıkça hâkimliğe veya Cumhuriyet savcılığına atanacak şekilde ayrılırlar. Bu şekilde ayrılan adaylara hazırlık eğitim döneminde meslek öncesi eğitim programı ayrı ayrı uygulanır.” ifadelerine yer verildi.

Adlî Yargı Hâkim ve Savcı Adayları ile İdarî Yargı Hâkim Adaylarının Staj Dönemi ile Staj Mahkemelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Söz konusu yönetmelikte Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adayları ile İdari Yargı Hâkim Adaylarının Staj Dönemi ile Staj Mahkemelerine İlişkin Yönetmeliğinin başlığının değiştirildiği ifade edildi. Buna göre söz konusu yönetmeliğin başlığı “HÂKİM VE SAVCI ADAYLARININ STAJ DÖNEMİ İLE STAJ MAHKEMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK” oldu. 

Bir Yorum

  1. Adalet terazisi çok önemli bir savcı hakim asıl görevini almadan stajyer süresi 2 yıl olmalı adalet hata kabul etmez insan hayatının kararması iki dudağın arasında adalet hazreti ömer adaleti olmalı insan üzerinde ön yargı değil kanunlarla karar verilmeli hakim ve savcı verdiği karardan sorumlu olmalı özellikle savcıları bağlı.kolluk küvetlerinin tutacağı tutanaklar aldığı bilgiler soruşturma sırasında ince eğirip ince dokunmalı adalet makamı hazreti ömer makamı olmalı