Mevzuat

Atama Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı: MSB Müsteşarı Ali Fidan Görevden Alındı ! Kimdir?

Resmi Gazete’de Milli Savunma Bakanlığına ait bir atama kararı yayımlandı. Yayımlanan atama kararına göre Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan görevden alındı. Bu konu ile ilgili olarak tüm detayları haberimizde kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

ATAMA KARARI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan atama kararında “Müsteşar Ali Fidan’ın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması, 2451 sayılı Kanunun 2. maddesi gereğince uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

ALİ FİDAN KİMDİR?

Milli Savunma Bakanlığı görevinden alınan Müsteşar Ali Fidan 1970 yılında Bolu Gerede’de dünyaya geldi. İlk ve ortaokul eğitimini Gerede’de alan Fidan, lise eğitimini 1988 yılında Bolu’da tamamladı. Ayrıca Ali Fidan 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Bu eğitiminin ardından Ali Fdan Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde kısa bir süre araştırma görevlisi olarak çalıştı. 

Bunun yanı sıra Ali Fidan 1994 yılında Bolu Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Kaymakam adaylığı stajına da katılan Ali Fidan staj zamanında 8 ay süre ile İngiltere’de (Bournemouth) dil eğitimi ve mesleki incelemelerde bulundu. Tüm bunların ardından Ali Fidan Çankırı-Kurşunlu ve Uşak-Ulubey ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.

BULUNDUĞU GÖREVLER

– 1997-1999: Kayseri-Felahiye Kaymakamı

– 1999-2001: Malatya-Yazıhan Kaymakamı

– 2001-2003: Malatya Vali Yardımcısı

– 2003-2007: İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü

– 2007-2012: İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı

– 2012-2013: İller İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yrd.

– 2013-2015: İller İdaresi Genel Müdürü

– 2015-2016: Düzce Valisi

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Bu memlekette dürüst iş yaparlar,malesef durumu böyle oluyor.

  2. Yağ çekmekle işi olmayan dürüst liyakatli bürokratların başına bu gelir.

  3. Ali Fidan’ın MSB Müsteşarı olduğu dönemde, öncülüğünde icra edilen "Millî Savunma Uzmanlığı'na (MSU) Bakanlık İçerisinden Geçiş" sınavı ile askerî öğrenci alım sınavlarındaki skandalları ortada. Askerî öğrenciler 5’er 10’ar TSK’dan atılıyor FETÖ iltisâkları nedeniyle. MSU’larını ise hiç söylemiyorum bile: Babası Jandarma’dan atılan mı, kardeşi yurtdışında FETÖ firarîsi olan mı, 15 Temmuz’dan önceki süreçte FETÖ’cü kurmay subaylar tarafından kollananlar mı, sosyal medya hesabında FETÖ’ye müzahir sayfaları alenen beğenerek takip edenler mi? Güya MSB’de görevli memurlara güvenlik soruşturması yaptırmış. Külliyen yalan. Mızrak artık sığmıyor çuvala. Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre KARAOSMANOĞLU, Personel Genel Müdürü Nizamettin EKİNCİ, Bütçe ve Malî Hizmetler Genel Müdürü Şinasi TOĞROL, Tedarik Hizmetleri Genel Müdürü İsmail ALTINTAŞ, ASAL Genel Müdürü Tuğgeneral Davut ALÂ'nın da bu skandallardaki katkıları unutulmamalı…