Mevzuat

Atılım Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği Yayımlandı

Atılım Üniversitesindeki eğitim-öğretim ve sınavlara ilişkin esasları düzenlemek amacıyla Atılım Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği yayımlandı.

Buna göre; bir eğitim-öğretim yılı her biri 16 haftalık iki yarıyıldan oluşur. Yarıyıllara yarıyıl sonu sınav süreleri de dâhildir. Uzun süreli yaz stajı yapılması zorunlu olan programlarda yapılması gereken ders saatleri azaltılmamak koşulu ile bu süre Senato onayı ile kısaltılabilir. Dersler yarıyıl esasına göre düzenlenir. Bu yarıyıllar dışında ayrıca isteğe bağlı yaz öğretimi açılabilir. Yaz öğretimi, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca yürütülür. Akademik yılın kapsadığı kayıt, ders, sınav ve benzeri faaliyetlerin süre ve tarihlerine ait hususlar, Üniversite tarafından ilan edilen akademik takvim ile düzenlenir.

Eğitim-öğretim programlarına kabul edilecek öğrenci kontenjanları Üniversite Yönetim Kurulunun önerisi üzerine Mütevelli Heyeti tarafından tespit edilir ve bu kontenjanlar Rektörlük tarafından gerekli yerlere bildirilir.

Üniversitenin programlarına Üniversite dışından veya içinden yatay geçiş başvuruları ilgili mevzuat hükümleri ve Senato kararları uyarınca yapılır.

İlk Kayıt İşlemlerinin Yapılması

Üniversitenin herhangi bir düzeydeki eğitim-öğretim programına kabul edilen öğrencilerin kayıt işlemleri ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak, ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde Üniversitece kayıt için aranan tüm şartların yerine getirilmesi ve istenilen belgelerin sunulması kaydı ile yapılır. Kayıt için zamanında başvurmayan, öğretim ücretini ödemeyen, istenilen şart ve belgeleri sağlamayan öğrencilerin kayıtları yapılmaz.

Diploma Verme Şartları

Ön lisans/lisans diploması verilebilmesi için, öğrencinin kayıtlı olduğu bölümün programındaki dersleri en az (DD) notuyla, not ortalamasına katılmayan dersleri ise (S) notuyla tamamlamış olması ve genel not ortalamasının 2,00’ın altında olmaması gerekir. Genel not ortalaması 3,00’dan 3,49’a kadar olan öğrenciler onur, 3,50 veya daha yukarı olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

Bir öğrencinin ön lisans veya lisans mezuniyetine/diplomasına hak kazanabilmesi için Üniversitede en az 60 kredilik ders almış olması zorunludur.

 Öğrencinin mezuniyete hak kazanması, ilişiği kesilerek diploma veya mezuniyet belgesinin verilebilmesi için, öğrencinin Üniversite ile ilgili mükellefiyetlerinin tamamını yerine getirmesi ve öğretim ücreti borcunun bulunmaması gerekir.

Kayıt Sildirme ve İlişik Kesme

Kendi isteği ile kayıt sildirmek isteyen öğrenciler bir dilekçe ile Öğrenci İşleri Direktörlüğüne başvurarak kayıtlarını sildirebilirler. Kendi isteği ile kayıt sildiren veya kaydı silinen öğrencilerin, akademik takvimde belirtilen derslerin başlama tarihinden önce kayıt silme başvurusunda bulunmaları halinde ödemiş oldukları öğrenim ücretlerinin %90’ı, derslerin başlama tarihinden itibaren 15 gün içerisinde kayıt silme başvurusunda bulunmuş olmaları halinde ise %75’i iade edilir. Akademik takvimde belirtilen derslerin başlama tarihinden itibaren 15 günlük süre sonrasında yapılan kayıt sildirme başvuruları ve kayıt silme hallerinde öğretim ücreti iadesi yapılmaz. Kayıt sildiren öğrencilerin durumu ilgili bölüm, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokuluna bildirilir.

 Kendi isteği ile kayıt sildiren, dört yarıyıl üst üste kaydını yenilememe, başarısızlık veya disiplin suçu nedeniyle Üniversiteden çıkarılan veya diploma almaya ve mezun olmaya hak kazanan öğrencilerin Üniversite diplomalarını veya öğrenci dosyalarındaki kendilerine ait belgeleri alabilmeleri için tüm öğretim ücreti tutarlarını ödemeleri ve Üniversite tarafından tespit edilen diğer ilişik kesme işlemlerini yapmaları şarttır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA