Mevzuat

Bazı Bakanlıklara Ait Atama Kararları 29 Nisan Tarihli Resmi Gazete'de Yayımlandı

Resmi Gazete’de Başbakan Yardımcılığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Gümrük ve Ticaret ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğüne atama kararları yayımlandı.

ATAMA KARARLARI

Bu bağlamda Vakıflar Genel Müdürlüğün Vakıfları Meclisi üyeliğine Dursun Topaloğlu atandı. Ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne de atama yapıldı. Bu atama kararında da Dr. Oğuz Hamşioğlu’nun atandığı ifade edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı atama kararında Birinci Hukuk Müşavirliğine Oğuzhan Tekin’in atandığı ifade edilirken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Hayvancılık Genel Müdür Yardımcılığına Salih Çelik, Yalova İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Suat Parıldar, Tarım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Bakanlık Müşaviri Üzeyir Tekin’in atanmasına karar verildi. Bunun yanı sıra Yine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Pazar Kaymakamı İsmail Şanlı’nın atanmasına karar verildi.

GÜMRÜK BAKANLIĞI ATAMA KARARI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığında Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Erdal, Bakanlık müşavirliğine Ayşegül Balıca, Gürbulak Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne Osman Bölükbaşı Dara, GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne Halil Şaşmaz atandı.

Yine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı atama kararına göre İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne Yalçın Özden, müsteşar yardımcılığına Bakanlık Müşaviri İsmail Yücel, Gümrükler Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Hatipoğlu, İç Ticaret Genel Müdür Yardımcılığına Adnan Benli, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdür Yardımcılığına Özgür Arzik atandı.

Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı atama kararında Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Ömer Gümüş’ün atandığı ifade edildi. Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğüne Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13. maddeleri uyarınca Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Halil Akkanat yeniden atandı.