Mevzuat

Benzin, Motorin ve LPG Fiyatlarına ÖTV İndirimi!

Akaryakıt fiyatlarına yönelik olarak döviz kurları ya da uluslararası petrol fiyatlarında yaşanan gelişmelere bağlı olarak yükselişlerin etkisizleştirilmesi adına;

Özel Tüketim Vergisi’nde (ÖTV) indirim yapılacağı belirtildi. Döviz ve petroldeki düşüşlere bağlı indirimlerde ÖTV mevcut düzeyine kadar artırılacağı ifade edilirken, akaryakıt fiyatlarının sabitleneceği ifade edildi.

Özel Tüketim Vergisi ( ÖTV) tutarlarında azalış yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlük kazandı.

Uluslararası petrol fiyatları veya döviz kurlarına yönelik olarak akaryakıt fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları vatandaşların alış fiyatlarına yansıtılmasına yönelik olarak Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından ilan edilen akaryakıt bayi satış fiyatlarına esas alınan yurt içi rafineri çıkış fiyatlarında, uluslararası petrol fiyatları veya döviz kurlarına bağlı olarak meydana gelen artış durumunda, söz konusu malların tabi olduğu ÖTV tutarlarında, gerçekleşen artış tutarı kadar azalış yapılarak zam vatandaşa yansıtılmayacağı ifade ediliyor.

Ayrıca ÖTV tutarının 17 Mayıs 2018 tarihinde belirlenen fiyatı geçmeyeceği belirtildi.

Söz konusu alınan kararla beraber liste içerisinde belirtilen ve bu kapsama alınan malların 95 ile 98 oktan kurşunsuz benzin, motorin, bütan, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ve propan olarak belirlendiği duyuruldu.