Mevzuat

Beyaz Eşyalarda Uygulanan ÖTV ve Konut Satışındaki KDV Hakkında Bakanlar Kurulundan Çok Önemli Karar!

Bugün yayımlanan Resmi Gazetede konuyla ilgili olarak Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı. Yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre ÖTV kanununda çeşitli düzenlemeler yapıldı. Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre klima, buzdolapları, derin dondurucular, gazla çalışan su ısıtıcıları, termosifonlar, çamaşır ve çamaşır kurutma makineleri, bulaşık makineleri, elektrik süpürgesi, gıda ve meyve presleri ile elektrikli küçük ev aletlerine uygulanan ÖTV 30 Nisan 2017 tarihine kadar sıfırlandı. 

Ayrıca ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarına uygulanan ÖTV hakkında da bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile söz konusu eşyalar için ÖTV 30 Nisan 2017 tarihine kadar yüzde 8 olarak belirlendi.

Bakanlar Kurulu Kararıyla KDV Düzenlemesi 

Bakanlar Kurulu kararıyla KDV’de de düzenlemeler yapıldı. Alınan Bakanlar Kurulu kararıyla yapı ruhsatı 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2016 arasında alınmış konut inşaat projeleri ile kamu tarafından ihalesi 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yapılan konut inşaatı projelerinde değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle söz konusu yapılarda metrekare vergi değeri 500 TL ile 1000 TL arasında olan konutların teslim işlemlerinde yüzde 8 KDV uygulanması belirlendi.

Bu bağlamda metrekare vergi değeri 1000 TL’nin üzerinde olan yapıların teslim işlemlerinde uygulanacak olan KDV oranı da yüzde 18 olacak. 

Kamupersoneli.net | ANKARA