Mevzuat

Bunu Yapanlar Yandı ! KHK'da Yayımlandı: 250 TL Ceza Verilecek

703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname 9 Temmuz 2018 tarihinde yayımlandı. Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamede bazı davranışlarda bulunan vatandaşlara 250 TL ceza verileceği ifade edildi.

ASILSIZ İHBARLARA 250 TL CEZA

Buna göre 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede 122 acil servisi geçersiz nedenlerle arayarak meşgul eden kişilere 250 TL ceza verileceği ifade edildi. Bilindiği gibi bu gibi durumlar hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli kamu spotları yapıldı ve vatandaşlar bilinçlendirildi. 

Daha önce gereksiz yere 112 acil servisin aranması oranı çok yüksekken bu kamu spotları ile oran düşürüldü. Ancak hala 112 acil servisin gereksiz nedenlerle arandığı belirlenmiş ve bundan dolayı bu davranışta bulunan vatandaşlara 250 TL ceza verileceği ifade edildi. KHK’da konu hakkında şu ifadelere yer verildi:

MADDE 42/A- 112 Acil Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere bu Kanuna göre il valileri tarafından ikiyüzelli Türk Lirası idari para cezası verilir. Tekerrür halinde bu ceza iki katı olarak uygulanır.”