Mevzuat

Cumhurbaşkanı: Devlet Memurları Kanunu Değişmeli

Cumhutbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir program çerçevesinde memurlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Devlet Memurları ile ilgili mevzuatın tamamen değişmesi gerektiğini savunan Cumhurbaşkanının açıklamaları haberimizin devamında.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda çalışmakta olan memurların terör örgütü propagandası yapmalarının asla kabul edilemeyecek bir davranış olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti, kendi parasıyla kendi aleyhine çalışanları bünyesinde barındırmaz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan yola çıkarak devlet memurlarıyla ilgili yürürlükte olan mevzuatın köklü bir şekilde değiştirilmesi gerektiğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında, terör örgütlerine ve Avrupa Parlamentosuna yüklenerek “Ülkenin ve milletin menfaatlerine saldırmayı kendisine görev bilen bu ihanet çetesi, dünyanın her tarafında Türkiye’nin aleyhinde çalışıyor. Gittiğimiz yerlerde paralel devlet yapılanması örgütünün üyelerinin bölücü terör örgütü mensuplarıyla, Ermeni çetecilerle omuz omuza ülkemize karşı eylem yaptıklarını görüyoruz. Parlamento binasına asmış olduğunuz paçavralarla nereye mesaj vermek istiyorsunuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’na seslenerek “Sizler, parlamento binasının koridorlarına asmış olduğunuz o bölücü terör örgütlerinin bayraklarıyla nereye mesaj vermek istiyorsunuz, o paçavralarla nereye mesaj vermek istiyorsunuz Bilesiniz ki bunlar Türkiye’nin gönlünü yapmanıza yetmez. Çünkü Türk milleti bunların hesabını vakti, zamanı geldiğinde gereken kişilere de sormasını bilecektir. Paralel yapıyla kararlı bir mücadele içindeyiz. Paralel devlet yapılanmasıyla mücadele başarıya ulaşacaktır” sözlerini söyledi.

Belediyeler İle İlgili Gerekli Adımlar Atılacak

Terör Örgütlerine yöneli kyardımlarda bulunan belediyelerle ilgili gerekli adımların atılacağını söyleyen Erdoğan, Kanun gerekiyorsa kanun çıkartılacağını, idari işlem gerekiyorsa işlem yapılacağını, bölgedeki belediyelerin örgütün tasallutundan kurtarılmasına ihtiyaç olduğunu ve bunu devlet olarak, hükümet olarak yapacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamu kurum ve kuruluşları içerisinde bölücü terör örgütüyle irtibatta olan kimler varsa derhal tespit edilecek, hem memuriyetten men edilmelerini hem de haklarında gerekli adli işlemlerin yapılması gerektiğini belirtti. Terör örgütüne eleman kazandıran öğretmenler, teröristlere ilaç taşıyan sağlık memuru, terör örgütünün propagandasını yapan devlet memurlarının tespit edilmesi ve gereken işlemlerin başlatılması gerekir. Erdoğan “Bu devlet, kendi parasıyla kendi aleyhine çalışan kişileri besleyemez. Bunun için de devlet memurlarıyla ilgili mevzuatın köklü bir şekilde değiştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kamupersoneli.net  | Ankara