Mevzuat

Cumhurbaşkanı Erdoğan İcra ve İflas Kanunu Değişikliğini İmzaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzanan ve Resmi Gazete’de bugün yayımlanan İcra ve İflas Kaununu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkına Kanun yürürlük kazandı.

Söz konusu detaylara göre icralarda ve iflaslarda ticarinin yanı sıra ekonomik bütünlükler arz eden ve bir bütün halinde satıldığı süreçte daha yüksek gelir edeceği anlaşlan mal ve haklar bir bütün olarak paraya çevirilebilecekler. Borca batık durumundaki sermaya şirketi veya kooperatifin mali darboğazı aşması ve ekonomik içidneki üretkenlik konumuna devam edebilmesi adına yönelik olarak kabul edilen iflasın ertelenmesi uygulamalarla beraber ortaya çıkan sorunların kötü kullanımı sebebi gösterilerek kaldırılacak.

Sermaya şirketi ve kooperatifler iflas erteleme yerine kondordato taleplerinde bulunabilecekler. Kanunla beraber bir kısım kamu alacaklıları ve rehinle temin edilmiş alacaklarının rüçhanı yer değiştirecek. Bir diğer kısmı ise kamu alacakları rehine temin edilmiş alacak karşılandıktan sonra diğer alacaklara nazaran öncelikli olarak ödenebilecek.

Muflisin iflas masası hakkında faydalı olmayacağı ifade edilen ve anlaşıldığı için kapatılarak mühürlenen yerleri üzerlerinde rehin bulunmasa dahil olarak alacaklıların toplanması tarafından uygun bulunması durumunda satışı yapılacak. Bununla beraber iflas kararlarının tebliğinden sonra ise tasfiyenin adi olarak veya basit durumda yapılacağına karar verilmesi süresi ise 3 aydan 2 aya kadar indirilebilecek.

Kamupersoneli.net I ANKARA