Mevzuat

Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri İle İlgili Başbakanlık Genelgesi Yayımlandı

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri İle İlgili Başbakanlık Genelgesi Yayımlandı.

Söz konusu bununla beraber YSK’nın il ve ilçe seçim kurullarının çalışmalarının yanı sıra işgücü, araç ve malzeme desteklerinin verilmesinin büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Başbakan Yıldırım tarafından imzalanan ve yayımlanan genelgeye göre TBMM seçimlerinin yenilenmesiyle alakalı olan kararın 20 Nisan 2018 tarihinde Genel Kurul’da alınarak Resmi Gazete’de yayımlandığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin düzen içerisinde yönetimi ve dürüstlüğü ilkelerine uygun olarak gerçekleştirilmesi adına YSK’nın il ve ilçe seçim kurullarının çalışmalarına bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü işgücü, araç ve malzeme desteğinin verilmesinin önem taşıdığına yer verildi.

Yapılacak olan seçimlerin başarı ile gerçekleşerek millet iradesinin sandıklara sağlıklı olarak yansıması adına ilçe seçim kurulları başta olmakla beraber seçim kurulu başkanlıklarının personel ve yer tahsisine yönelik taleplerin ivedilikle karşılanması gerektiğine yer verildi. 

Ayrıca yayımlanan genelgede ise; “Başta mülki idare amirleri olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, kamu bankalarının yöneticileri ve güvenlik güçlerinin amirleri tarafından gereken tüm önlemler alınacak, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için gayret ve duyarlılık gösterilecektir” ifadeleri yer aldı.