Mevzuat

Dışişleri Bakanlığı Personelinin GYS ve Unvan Değişikliği Sınav Yönetmeliği Değişti

10 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete’de, Dışişleri Bakanlığı Merkez Memurlarının Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin değiştirilmesine dair yönetmelik yayımlandı. Buna göre;

Görevde Yükselme Sınavına Başvuru Şartları

Uzman kadrosu için:

1) Lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak,

2) Bakanlıkta şef, mütercim, bilgisayar işletmeni, daktilograf, memur ve santral memuru görevlerinde toplam en az 5 yıl çalışmış olmak kaydıyla en az on yıl hizmet süresi bulunmak,”

Şef kadrosu için:

1) Lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak,

2) Bakanlıkta mütercim, bilgisayar işletmeni, daktilograf, memur ve santral memuru görevlerinde toplam en az 5 yıl çalışmış olmak kaydıyla en az sekiz yıl hizmet süresi bulunmak,”

Bilgisayar işletmeni, daktilograf, memur ve santral memuru kadroları için:

1) Lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak,

2) Şoför, çocuk eğitimcisi ve matbaacı kadrosunda görev yapanlar için en az beş yıllık toplam hizmeti bulunmak; yardımcı hizmetler grubunda görev yapan teknisyen yardımcısı, aşçı, bekçi ve hizmetliler için en az yedi yıllık toplam hizmeti bulunmak

Başarı Puan Esası

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında yüz tam puan üzerinden not verilir. Yazılı sınavda en az altmış puan alanlar başarılı sayılırlar.

Sözlü Sınava Katılacakların İlan Edilmesi

Görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle, ilan edilen boş kadro sayısı kadar atama yapılmasında başarı puanı esas alınır. Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilerek Bakanlığın resmi intranet sitesinde ilan edilir.