Mevzuat

Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliğinde Değişiklik

Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliğinde Değişiklik

Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bildirisiyle yayınlanan Resmi Gazete’nin bugün tarihli ve 29670 sayılı bildirisinde 4 yönetmelikte değişiklik meydana geldi. Bu yönetmeliklerdeki değişiklikler de bugün itibariyle yürürlüğe girmiş oldu. Resmi Gazete’de bugün yayınlanarak değişikliğe gidildiği duyurusunun yapıldığı yönetmeliklerdne birisi de Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliğinde Değişiklik oldu. Bu yönetmelikte meydana getirilen değişiklikler ise aşağıdaki şekillerde olmuştur.

Elektrik dağıtımına ilişkin ücretler, ölçü birimleri ve hesaplanışındaki kıstaslarda değişiklikler uygulanmış, güncel ve çağ ihtiyaçlarına uygun haliyle Resmi Gazete’de bildirilmiştir.

İlgili yönetmeliğin bazı maddelerine ek ibareler getirilirken, bazılarına da köklü değişiklikler uygulanmaktadır. Bahsi geçen yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugün itibariyle yayına girmiş bulunmaktadır.

Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği 21.12.2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 28504 sayısıyla yürürlüğe girmiştir. Ayrıca ilgili yönetmelikte; daha önceki değişiklik 2013 yılında yapılmıştı. 09.10.2013 yılında 28790 sayılı Resmi Gazete’de ilan değişiklik ile de yönetmeliğe yönelik ilk değişiklik uygulanmış oldu.

Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik şeklinde yayımlanan bildiri ile beraber Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliğinde Değişiklik uygulanmış oldu. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında inceleyebilirsiniz. Ayrıca bugün yayınlanan değişiklik yayımlandığı tarihte yürürlüktedir.

Kamupersoneli.net