Mevzuat

Engelli Memur Adayları Dikkat ! EKPSS Geçerlilik Süresi Dört Yıl Oldu

Bugünkü Resmi Gazete’de engelli memur adayları için bir Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı. Yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre EKPSS yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişikleri kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Resmi Gazete’de yayımlanan EKPSS yönetmelik değişikliği kararı “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” başlığıyla kamuoyu ile paylaşıldı. 

Söz konusu kararda “Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna alınmaları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin yürürlüğe konulması; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı)’nın 23 Ocak 2018 tarihli ve 594 sayılı yazısı üzerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53. maddesine göre Bakanlar Kurulu’nca 25 Ocak 2018 tarihinde kararlaştırılmıştır.” ifadelerine yer verildi. 

EKPSS GEÇERLİLİK SÜRESİ 4 YILA ÇIKTI

Yayımlanan yönetmeliğe göre yapılan değişikliklerin detaylarını kamuperosneli.net olarak ziyaretçilerimize aktarıyoruz. Bu kapsamda EKPSS engelli memur adayları kura yöntemiyle yerleşmek için kayıt yaptıranların kayıtları iki yılda bir alınacak. Kura için kayıt yaptıran adaylar dört yıl içinde gerçekleştirilen engelli memur alımlarına başvuru yapabilecek.

Aynı yönetmeliğin dokuzuncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “iki yıl içinde yapılacak sınav kadar” İbaresi “dört yıl” olarak değiştirildi. Engelli adayların memur kadrolarına yerleştirmelerinde EKPSS ve kura sonucuna göre yerleştirme yöntemleri uygulanacak. 

Tüm bunların yanı sıra lise önlisans ve lisans mezunu engelli adayların memurluğa yerleştirilmesinde EKPSS’de alınan puanlar kullanılıyor. Bu bağlamda EKPSS yerleştirmelerinde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanının en yükseği dikkate alınacak. Aynı kadro için tercihte bulunup ve EKPSS puanları aynı olan kişilerin diploma tarihinde önce mezun olmuş olana, mezuniyet tarihi de aynıysa yaşı büyük olana öncelik verilecek.

EKPSS DETAYLARI

Ayrıca adayların EKPSS’ye katılabilmeleri için en az yüzde 40 oranında engel durumları olması gerekmektedir. EKPSS’ye lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylarla beraber bu düzeylerde eğitim veren kurumlardan mezun olmuş olan adaylar da katılabiliyor. 2018 yılında EKPSS 22 Nisan 2018 tarihinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanacak. Söz konusu sınava başvurular 6 Şubat 2018 tarihinde başlayacak ve 21 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecektir. EKPSS sonuçları ise ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacaktır.