Mevzuat

Eskişehir'e Yeni Üniversite Kurulması İçin Yasa Teklifi Meclis Başkanlığına Sunuldu

 CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’e yeni bir Üniversite kurulmasına yönelik kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer tarafından meclis başkanlığına sunulan kanun teklifinin içeriği aşağıda belirtilmiştir.

Eskişehir konumu ve sahip olduğu endüstriyel uygulama potansiyeli, araştırmacı ve akademisyenlere sunduğu olanaklar ile önümüzdeki yıllarda nitelikli ve donanımlı bilim insanları ve araştırmacılar için bir cazibe merkezi olmaya aday kentlerimizin başında geliyor.

Kanun teklifi ile kurulacak olan Havacılık ve Uzay Bilimleri fakültesi’ne adını veren Üsteğmen Ahmet Fehmi Kurtuluş savaşında Yunan uçakları ile savaşmak için arızalı olduğunu bildiği halde Muttalip’ten uçağa binmiş ve uçağın motorunun arızası nedeniyle uçağın düşmesi sunucu şehit olmuştur.

Üniversitenin kurulmasıyla bölgedeki endüstri ve sektörler ile entegre olacak, yeni açılacak olan Lisanüstü programlar, sağlanacak olan araştırmacı kadroları, kurulacak olan laboratuvarlar sayesinde üniversite ve teknokentte geliştirilecek olan yeni projeler ve patentler ülkemizin önde gelen AR-GE, İnovasyon ve teknoloji üslerinden biri konumuna gelecektir.