Mevzuat

Fazla Çalışma Ücreti Yönetmeliği Gözden Geçirilmelidir!

Kamu personelleri ile sözleşmeli personellere fazla mesai ücreti ödenmeyeceği süreçte veya fazla mesai ücretinin belli miktarı aşmayacağı konusunda düzenlemelerin iptal edilmesi gerekmektedir.

Fazla mesai ücretleri çalışanların saat baş çalışma durumlarına göre ayarlanmalı ve fazla çalışmalar yeniden gözden geçirilerek bayram tatilleri ve bayram günlerinde yaptırılan zorunlu çalışma durumlarına göre nöbet veya fazla mesai ücretlerinin bir kat fazla ödenmesi gerekmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan detaylara göre;

Fazla Çalışma Ücreti Yönetmeliği Gözden Geçirilmelidir!Fazla Çalışma Ücreti Yönetmeliği Gözden Geçirilmelidir!Fazla Çalışma Ücreti Yönetmeliği Gözden Geçirilmelidir!

“Bu kapsama göre memurlara ödenecek saat başı fazla çalışma ücreti memurun normal çalışma zamanlarında bir saate denk gelen brüt ücretinden daha az olmayacaktır.

Tatil ve bayram günlerinde yaptırılan çalışma karşılığında fazla çalışma ücreti bir kat fazla ödenir” cümlesi yönetmeliğe eklenmelidir.

Bu sayede memurlara yaptırılan sekiz saatlik her fazla çalışma karşılığında bir günlük izin verilmesi uygulaması maddenin B fıkrasında yapılacak değişiklikle isteğe bağlı hale getirilmeli ve memurların isteğine bırakılması gerekmektedir.