Mevzuat

HSK Teftiş Kurulu Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu ve Kurul müfettişlerinin çalışma yöntemleri ile denetim, araştırma, inceleme ve soruşturma ile diğer faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Teftiş Kurulunun ve müfettişlerin çalışma merkezi Ankara’dır.

Gerektiğinde Başkanın teklifi ve Birinci Daire Başkanının onayı ile Ankara dışında da çalışma merkezleri ve bunlara bağlı bürolar kurulabilir. Çalışma merkezlerinde, Başkanlıkça verilen emirlerin yerine getirilmesinden, müfettişlerin çalışma merkezi ile ilişkilerinin düzenlenmesinden, müfettişler arasında uyumlu bir çalışma düzeni sağlanmasından ve büro hizmetlerinin yürütülmesinden Başkanın görevlendireceği müfettiş sorumludur.

Ankara dışındaki çalışma merkezlerinde görevlendirilecek müfettişler, Başkanın teklifi ve Birinci Daire Başkanının onayı ile belirlenir.

Teftiş Kurulunun görevlerini yerine getirmek amacıyla Genel Sekreterliğe bağlı personelden yeteri kadarı, Teftiş Kurulu Başkanının talebi dikkate alınarak Teftiş Kurulu Başkanlığındaki bürolarda görevlendirilir.

9/4/2011 tarihli ve 27900 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Teftiş Kurulu Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.