Mevzuat

İçişleri Bakanlığı kısıtlamayı duyurmuştu! Cumhurbaşkanlığından bir genelge daha

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları’ konulu bir genelge yayımlamıştı. Bu genelgede 29 Ekim’de uygulanacka olan kısıtlamalar belirtildi. Bu genelge kapsamında Tören ve Kutlama Komitesi tarafından düzenlenerek Vali/Kaymakam tarafından onaylanan tören ve kutlama programı dışında başkaca bir kurum/kuruluş tarafından program düzenlenmeyecek.a

GENELGE RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Bunun ardından bugün de Cumhurbaşkanlığının 100. Yıl Kutlamaları genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Bu genelgede “Aziz Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde Kurtuluş Savaşı mücadelesinde her türlü yokluk ve imkansızlığa rapmen bir bağımsızlık destanı yazmıştır. Yüce Milletimiz, kudret ve iradesiyle vatan edindiği Anadolu topraklarını parçalanmaktan kurtarmıştır. Bu mücadele süresince Milletimizin en büyük güç kaynağı istiklal ve itikbaline olan sarsılmaz inancı olmuştur.” ifadeleri kullanıldı.

Kurtuluş mücadelemizin köklü hatırasını yaşatmak üzere Cumhuriyetimizin 100. Yılı ülkemizin dört bir yanında ve yurt dışı temsilciliklerimizde büyük bir coşkuyla kutlanacağı belirtilen genelgede şu ifadelere yer verildi:

İçişleri Bakanlığı kısıtlamayı duyurmuştu! Cumhurbaşkanlığından bir genelge daha