Mevzuat

İl İlçe MEM Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı !

Resmi Gazete’nin 20 Ekim 2018 tarihli sayısında Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin bir yönetmelik yayımlandı. Yayımlanan yönetmelikte İl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yönetmeliğinde değişiklik yapıldığı ifade edildi.

Söz konusu yönetmelik Resmi Gazete’de “Millî Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” başlığı ile paylaşıldı. 

YÖNETMELİĞİN DETAYLARI

Söz konusu yönetmelikte Millî Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliğinin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin değiştirildiği ve yeni bentlerin eklendiği vurgulandı.

Yapılan değişikliklere göre “İl İzleme Araştırması, PISA, TIMSS, ABİDE vb. ulusal ve uluslararası ölçme ve değerlendirme uygulamalarını il düzeyinde yürütmek” şeklinde değişiklik yapılmıştır.

Eklenen yeni bentlere göre sınav komisyonunun ve ölçme değerlendirme merkezinin sekretarya hizmetlerini yürütmeye ilişkin değişiklik yapılmıştır.

Ayrıca Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İl millî eğitim müdürlüğü ölçme değerlendirme merkezinin ölçme değerlendirme araştırmaları ile bu sınav uygulamalarına ilişkin görev, yetki ve sorumluluklar belirlenecektir.