Mevzuat

JSGA Yabancı Dil Hazırlık Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Yayımlandı

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrencilerinin, ilgili yabancı dil birimlerince yürütülen yabancı dil hazırlık eğitimi ve öğretimi ile yabancı dil düzeylerinin belirlenmesinde ve değerlendirilmesinde uygulanacak usul ve esasları düzenlemek amacıyla yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yabancı dil hazırlık eğitimi ve öğretimi

Yabancı dil hazırlık eğitiminin zorunlu olduğu programlara yerleşen öğrencilerden 5 inci maddede belirtilen muafiyet koşullarından en az birini sağlayamayanların, kayıt yaptırdıkları programda eğitime başlayabilmeleri için yabancı dil hazırlık eğitimini başarmaları zorunludur.

Hazırlık sınıfı kapsamında eğitim ve öğretimin değerlendirilmesi 4 kur döneminin ortalaması ve yıl sonusınavı notuna göre yapılır.

Yabancı dil düzeylerine göre farklı öğrenci gruplarına farklı hazırlık programları uygulanması Yabancı Dil Biriminin teklifi ve Senatonun onayıyla gerçekleşir.

Akademide hazırlık eğitiminin zorunlu olduğu programlara kayıt yaptırmış olan uluslararası öğrenciler;

Öncelikle Akademi tarafından öngörülen Türkçe başarı koşulunu sağlamak zorundadırlar.

Uluslararası öğrenciler, Türkçe başarı koşulunu sağlayamaması durumunda Türkçe hazırlık sınıfı eğitimi alırlar.

Türkçe hazırlık sınıfı programı çerçevesinde aynı zamanda İngilizce dersleri almaları ve bu yolla müteakip dönemlerde Akademinin eğitim programında icra edilecek yabancı dil derslerini takip etmeleri sağlanır.

Bu öğrenciler Senato kararıyla İngilizce hazırlık sınıfından muaf tutulabilirler.

Zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimi yürütülmesine ilişkin ilke ve esaslar ilgili kurul tarafından belirlenir. Belirlenen ilke ve esaslar, Senatonun onayı sonrasında Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Yabancı Diller Birimi Öğrenci Bilgilendirme El Kitabında ilan edilir.

Yabancı dil hazırlık eğitimi süresince uygulanabilecek bilgisayar destekli ve uzaktan öğretim ile yabancı dil öğretiminin yürütülmesine ilişkin ilke ve esaslar Yabancı Diller Birimi tarafından belirlenir ve Senato tarafından onaylanır.

Yabancı dil hazırlık eğitimi sonunda mevcut öğrenci sayısının %20’sine kadarı aldıkları eğitimi geliştirmeleri maksadıyla yurt dışı dil okuluna gönderilir. %20’lik kontenjan belirlenirken yıl sonu başarı sıralaması esas alınır.

Yabancı dil hazırlık eğitiminde başarı notu, 100 tam puan üzerinden en az 65’tir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA