Mevzuat

Kamu Kurumlarına 2018 Yılında Alınacak Memur Kadrolarında Değişiklik Yapıldı

Resmi Gazete’nin 20 Ocak tarihli sayısında, kamu kuruluşlarına alınması planlanan memur kadrolarında değişiklik yapılmasına dair karar yayımlandı. Söz konusu karar, Resmi Gazete’de ‘Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Kadrolarda Düzenleme Yapılması Hakkında Karar’ başlığıyla yayımlandı. 

KAMU KURUMLARININ AÇIKLADIKLARI BOŞ KADROLARDA DEĞİŞİKLİK

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, geçtiğimiz dönemlerde kamu kurumları tarafından alım yapılacağı açıklanan kadrolarda, Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda değişiklik yapıldığı duyuruldu. Yayımlanan kararda ayrıca daha önceden alım yapılacağı açıklanan bazı pozisyonların işe başlama derecelerin de değişikliğe gidildiği duyuruldu. 

Resmi Gazete’de yayımlanan bu karara göre, kamu kurumlarına alım yapılacak personeller yayımlanan karar doğrultusunda belirtilen kadro ve derecelerde istihdam edilecekler.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANAN KARAR

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolarda düzenleme yapılması hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulması; 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci ve 9 ucu maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 29/12/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır. 

MADDE 1 (1) kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolardan; ekli (3) sayılı cetvellerde yer alan dolu kadroların ve ekli (4) sayılı cetvellerde yer alan boş kadroların sınıf, unvan ve dereceleri aynı cetvellerde gösterildiği şekilde değiştirilmiştir. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum

  1. Maden mühendislerine kadro istiyoruz burdan duyurursanız seviniriz

  2. Önlisans mezunu atama bekliyorum.Allah yardımcımız olsun.Evli olmak da zor.

  3. Otobüs kaptanligi mezunlari şoför alimlarinda kurumların 3188 nitelik kodu ile alaninda egitim gormus nitelikli mezun adaylardan alım
    yapilmasını istiyor.

  4. 1 tane tekniker nedir almayın açmayın bu bölümleri daha iyi .