Mevzuat

Kamu Personellerinin Giyecek Yardımına İlişkin Yönetmelik Değişti

Resmi Gazete’nin bugünkü  sayısında kamu personellerine giyecek yardımcı yapılmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı. Söz konusu yönetmelik alınana Bakanlar Kurulu kararı kapsamında yayımlandı. Söz konusu yönetmeliğin detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

Söz konusu Bakanlar Kurulu kararında “Ekli “Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” in yürürlüğe konulması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı)nın 15 Ocak 2018 tarihli ve 378 sayılı yazısı üzerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 211. maddesine Bakanlar Kurulu’nca 5 Şubat 2018 tarihinde kararlaştırılmıştır.

YÖNETMELİĞİN DETAYLARI

Yayımlanan yönetmelikte ise şu ifadelere yer verildi:

Madde 1- 14 Eylül 1991 tarihli ve 91/2268 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinin ek birinci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “(22), (23) VE (24)” şeklinde değiştirilmiştir.

Bunun yanı sıra yine aynı yönetmeliğe ekli kamupersoneli.net olarak aşağıda paylaştığımız cetvelin 19 numaralı arasında yer alan “Muhafaza Memuru Kolcu” ibaresi ile “Gümrük Sahasında Görevli Gümrük Memurları” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

Ayrıca söz konusu yönetmelikte “Aynı Yönetmeliğin ekli “DİP NOT”un (A) bölümünün (2) numaralı sırasına “orman muhafaza memurları” ibaresinin sonra gelmek üzere “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personeli” ibaresi eklenmiş ve aynı bölümün (13) numaraları sırası yürürlükten kaldırılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

YÖNETMELİKTE YAYIMLANAN CETVEL

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA