Mevzuat

Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi tutulması İle İlgili Kanun

T.C Resmi Gazete’nin 5 Mayıs 2016 tarihli sayısında 8 kanunun kabul edildiğine dair resmi yazılar yayımlandı. Söz konusu 8 kanundan birisi olan Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi tutulması karşısında bireylerin korunması sözleşmesine ek denetleyici makamlar ve sınıraşan veri akışına ilişkin protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanunun tamamını aşağıdan inceleyebilirsiniz.

T.C Başbakanlık mevzuatı geliştirme ve yayın genel müdürlüğü tarafından yayımlanan Resmi Gazete’de yer alan tüm gelişmeleri ve çok daha fazlasını tkaip etmek için kamu personeli sitesini günlük ziyaret edebilirsiniz. Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi tutulması karşısında bireylerin korunması sözleşmesine ek denetleyici makamlar ve sınıraşan veri akışına ilişkin protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun 5 Mayıs 2016 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. 



KANUN

KİŞİSEL VERİLERİN OTOMATİK İŞLEME TABİ TUTULMASI KARŞISINDA BİREYLERİN

KORUNMASI SÖZLEŞMESİNE EK DENETLEYİCİ MAKAMLAR VE SINIRAŞAN

VERİ AKIŞINA İLİŞKİN PROTOKOLÜN ONAYLANMASININ UYGUN

BULUNDUĞUNA DAİR KANUN

Kanun No. 6705                                                                                                           Kabul Tarihi: 20/4/2016

MADDE 1 – (1) 8 Kasım 2001 tarihinde Strazburg’da imzalanan “Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesi’ne Ek Denetleyici Makamlar ve Sınıraşan Veri Akışına İlişkin Protokol”ün beyanla birlikte onaylanması uygun bulunmuştur.

MADDE 2 – (1) Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – (1) Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri ve çok daha fazlası kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından her yerde her an haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara