Mevzuat

MEB'den Rehberlik Hizmetleri Genelgesi

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın imzasıyla Rehberlik Hizmetleri Genelgesi yayımladı.

Yayımlanan genelgeye dair detaylar şu şekilde,

MEB’DEN REHBERLİK HİZMETLERİ GENELGESİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgenin yayımlanma gerekçesinde, Rehberlik hizmetlerinin hızlı ve etkili bir şekilde sürdürülebilmesi, hizmetlerin yaygınlığının ve verimliliğinin artırılması böylelikle bireylerin rehberlik hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla yayımlandığı bildirildi. 

Yayımlanan genelgede, rehberlik hizmetlerinin kendini tanıyan, kendine sunulan eğitsel ve mesleki fırsatları değerlendirebilen ve sorumluluk alan bireyler yetiştirilmesini ve bireylerin toplum içinde sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürerek kendini gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla sunulduğu ifade edildi. 

İl ve ilçelerde rehberlik hizmetlerinin yürütülmesinin Rehberlik Hizmetleri İl Danışma Komisyonu tarafından yürütüldüğünün ifade edildiği genelgede tüm bireylerin rehberlik hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla rehberlik öğretmeni olmayan eğitim kurumlarında rehberlik hizmetlerinin yürütülmesi için alınacak tedbirleri belirlediği aktarıldı. 

Bu kapsamında rehberlik hizmetinin sağlanması adına rehberlik öğretmenlerinin alımı, çalıştırılması ve görevlendirilmesi hükümlerine dair kararlar yayımlandı.