Mevzuat

Meclis Üyelerine Tedavi Yardımı Sağlanmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de Yayımlandı

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan söz konsu yönetmeliğe göre; Meclis üyelerinin yanı sıra, yasama organı eski üyelerine, dışarıdan atandıkları bakanlık görevi sona ermiş olanlara tedavi yardımı yapılmasıyla alakalı olarak değiştirilen yönetmeliğe bağlı olarak yeni bir yönetmeliğin yayımlandığı görüldü. Söz kousu yönetmelik kararını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Yürütüor.

MİLLETVEKİLLERİNE, YASAMA ORGANI ESKİ ÜYELERİNE, DIŞARIDAN ATANDIKLARI BAKANLIK GÖREVİ SONA ERENLERE TEDAVİ YARDIMI YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 2/5/2012 tarihli ve 28280 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milletvekillerine, Yasama Organı Eski Üyelerine, Dışarıdan Atandıkları Bakanlık Görevi Sona Erenlere Tedavi Yardımı Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(7) Hak sahipliği süresince her bir çene için en fazla altı adet kemik içi implant bedeli ödenir. Kemik içi implant uygulamalarında kullanılan implant gövdesi, iyileşme başlığı ve daimi başlığı ile protezlerde kullanılan hassas tutucu malzeme bedelleri TBMM Başkanlık Divanınca tespit edilir. Belirlenen bu tutarlar 1/1/2019 tarihinden itibaren TBMM Başkanlık Divanı Kararına gerek kalmaksızın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her yıl açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranında artış sağlanarak Kurumca karşılanır. Bunun dışında kullanılan implant malzeme bedelleri ile hassas tutuculu protezlerde hassas tutucu üzerine gelen bölümdeki kron işleme için ayrıca bir ödeme yapılmaz.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Gözlük camı ve çerçevesi için ödenecek azami miktar TBMM Başkanlık Divanınca tespit edilir. Belirlenen bu tutarlar 1/1/2019 tarihinden itibaren TBMM Başkanlık Divanı Kararına gerek kalmaksızın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her yıl açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranında artış sağlanarak Kurumca karşılanır. Gözlük camları, en az 0.5 diyoptrilik değişiklik olması ve reçete edilmesi halinde Kurumca ödenir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Odyolojik test sonucunda uzman hekim reçetesi ile işitme cihazı kullanması gereken hak sahiplerinin aldıkları işitme cihazının bedelleri ile cihazın bozulması halinde cihaz tamir ücretleri TBMM Başkanlık Divanınca tespit edilen fiyatlardan ödenir. Belirlenen bu tutarlar 1/1/2019 tarihinden itibaren TBMM Başkanlık Divanı Kararına gerek kalmaksızın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her yıl açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranında artış sağlanarak Kurumca karşılanır. Beş yıldan önce yenilenen, işitme cihazlarının bedelleri ödenmez.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı yürütür.

Kamupersoneli.net I ANKARA