Mevzuat

Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetmelik Değişikliğinde Bulundu

Mesleki Yeterlilik Kurumu Uzmanlığı ile Uzman Yardımcılığı Atama , Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik detayları aşağıda yer almaktadır.

1. Madde içerisinde özetle şu bilgiler yer almaktadır ; 11 Aralık 2007 tarihli ve 26727 sayılı Resmi Gazete de yayımı olan Mesleki Yeterlilik Kurumu Uzmanlığı ve Uzman Yardımcılığı ile ilgili atama hakkında  bilgiden bahsedilmiştir.

2. Madde içerisinde özetle şu bilgiler yer almaktadır ; ​iktisadi ve idari bilimler , hukuk , mimarlık fakülteleri , siyasi bilgiler fakülteleri , eğitim fakülteleri gibi en az 4 yıllık yükseköğretim veren okullardan mezun olmaları ile ilgili bilgiler yer almaktadır  

3. Madde içerisinde özetle şu bilgiler yer almaktadır ; yönetmeliğin içerisinde bulunan onuncu ( 10. ) madde ile ilgili değişiklikler yer almaktadır.
 
Hüküm bulunmayan durumlar ise şu şekilde listelenmiştir.

– Yapılmış olan bu yönetmelik içerisinde hüküm bulunmayan durumlar için 2 Nisan 2008 tarihli ve 26835 sayılı Resmi Gazetede yayımı yapılmış olan Mesleki Yeterlilik Kurumu Personel Yönetmeliği hükümleri uygulanıyor.

– Yapılmış olan bu yönetmeliğin yayım tarihinden itibaren yürürlükte olduğundan , 

– Yapılmış olan bu yönetmeliğin hükümlerinin ise sadece Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanının yürüteceği bilgileri yer almaktadır.