Mevzuat

Milli Savunma Üniversitesi Akademik Personel Seçme, Atama Yönetmeliği Yayımlandı

Milli Savunma Üniversitesi Akademik Personel seçme, atama, görevleri ve görevde yükseltilmesi yönetmeliği, 20 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmeliğin amacı; Milli Savunma Üniversitesinde görev alacak olan öğretim elemanlarının, bu görevlere seçilme, atanma ve yükseltilmeleri ile ilgili usul ve esasları düzenlemek.

ÖĞRETİM ELEMANI SEÇİMİ ve ATAMASI

Öğretim elemanlarının seçim ve atamaları; ilgili akademik birimin ihtiyaç durumu dikkate alınarak yapılır.

Asker öğretim elemanlarının seçim ve atamaları; akademik birimlerin ihtiyaç durumunun yanında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde bu ihtiyaca cevap verecek uygun personelin mevcudu dikkate alınarak, bu Yönetmelikte belirlenen esaslara, yürürlükteki atama usul ve esaslarına ve Kuvvet Komutanlıklarınca yayımlanacak öğretim elemanı yetiştirme plan/programına uygun olarak yapılır.

Yardımcı doçentlik, doçentlik ve profesörlüğe atanabilmek için 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartlara sahip olmak gerekir. 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun yabancı uyruklu öğretim elemanları hakkındaki 34 üncü madde hükmü saklıdır.

Açıktan ve dış kaynaktan başvuran sivil öğretim elemanlarının Üniversite kadrolarında çalıştırılabilmesi için, haklarında yapılan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının müspet sonuçlanması gereklidir.

AKADEMİK UNVANLARIN KORUNMASI

Asker ve sivil öğretim üyelerinden, başka bir göreve atanmak, başka bir işe geçmek, emekli olmak, çekilmek, işten çekilmiş sayılmak, istifa etmek ya da müstafi sayılmak suretiyle öğretim görevinden ayrılanlar, akademik unvanlarını taşıyabilirler. Ancak profesörlük, doçentlik veya yardımcı doçentlik unvanlarını kazananlar, her unvan dönemi içinde Üniversite akademik birimlerinde fiilen iki yıl görev yapmadıkları takdirde; yükseköğretim kurumları dışındaki çalışmalarında bu unvanları kullanamazlar.

ÇALIŞMA ESASLARI

Akademik birimlerde görevli öğretim elemanlarının haftalık ve günlük çalışma şekli ve süresi konusunda; 2547 sayılı Kanun, 657 sayılı Kanun, 926 sayılı Kanun ile 4/1/1961 tarihli ve 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu hükümleri uygulanır.

Öğretim üyelerinin maaş karşılığı haftalık ders yükü en az on saattir. Ders yükünün on saati aşması durumunda yirmi saati geçmemek kaydıyla ek ders ücreti ödenir. Akademik birimlerdeki kadrolu öğretim görevlileri ile okutmanlar için haftalık ders yükü on iki saatten az olamaz. Dekan yardımcıları ile Bölüm/Anabilim Dalı Başkanları için haftalık ders yükü, öğretim üyeleri ders yükünün yarısı kadardır. Dekan ve akademik birimde öğretim elemanı kadrosu dışındaki görevlerde çalışanlardan ders yükü verilenler için haftalık ders yükü zorunluluğu aranmaz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA