Mevzuat

MYK Tarafından 29 Mesleğe Daha Belge Zorunluluğu Getirildi !

Resmi Gazete’nin 11 Kasım 2018 tarihli sayısında “Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ” yayımlandı.

29 MESLEK İÇİN DE BELGE ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğin ehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup çalışanlar için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslekleri belirlemeyi ve yayımını sağlamayı amaçladığı ifade edildi.

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup MYK tarafından standardı yayımlandı ve tebliğin ekinde farklı seviyelerdeki 29 meslek grubu belirtildi. Bu meslek grubunda Mesleki Yeterllilik Belgesine sahip olamayn çalışanlar bugünden itibaren 12 ay sonra çalıştırılamayacak.

500 TL PARA CEZASI

Resmi Gazete’de yayımanan tebliğde “Mesleki Eğitim Kanunu”na göre ustalık belgesi almış olanlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik eğitim okulları ile üniversitelerin mesleki ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar için belge zorunluluğunun aranmayacağı ifade edildi. Belge zorunluluğu kapsamında denetimler müfettişler tarafından yapılacak ve tebliğe aykırı davrandığı tespit edilen işverenlere her bir çalışan için 500 TL para cezası kesilecek.

Bir Yorum

  1. neden kalori̇fer yakma belgesi̇ yok . i̇şi̇ bi̇lmeyenlerdemi̇ kazan yakacak