Mevzuat

POMEM'de Eğitim Öğretim Süresi Kısaltıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde eğitim süresinin 6 aydan 4 aya indirilmesini içeren yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, yönetmeliğin 6’ncı maddesinin birinci fıkrasında geçen “POMEM’lerde 6 aydan az olmamak üzere mesleki eğitim verilir.” ifadesi, “POMEM’lerde 4 aydan az olmamak üzere mesleki eğitim verilir.” olarak değiştirildi.

Yönetmeliğin 7’nci maddesinde yapılan değişiklikte ise “POMEM’lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az 6 aydır.” ifadesindeki “6 ay” ibaresi de “4 ay” olarak düzenlendi.

Ayrıca yönetmeliğe eklenen geçici madde ile halen eğitim-öğretime devam eden öğrenciler için de bu yönetmelik hükümlerinin uygulanacağı belirtildi.

Kamupersoneli.net | AA

Bir Yorum

  1. Lisans eğitimimi aile sağlık sorunlarından dolayı bırakmak zorunda kaldım.Artık kendim için birşeyler yapmam gerekiyor torpilim yok,destek olacak bir yakınım da yok.Lütfen sayın bakanlarımızdan rica ediyorum lise mezunu olupta kendini geliştiren birisiyim.Yapılacak olan pomem alımda lise mezunu olarak bayanlara da bir hak tanımalısınız diğer birimler dahilin de de.Eğitimimizi tamamlarız hem.Zaten gerekli mülakatlardan geçiliyor.Rica ediyorum elimizden tutun SAYGILAR