Mevzuat

Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak yayımlanan 2 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ifadelere göre;

Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurularına ilişkin usul ve esaslarıın yürürlüğe konulmasına karar verildiği belirtildi.

Yayımlanan detaylarda ise;

“Usul ve esasların devlet ve vakıf üniversiteleri ile yüksek teknoloji enstitüleri rektör adayı olmak isteyenlerin başvurularına yönelik usul ve esasları düzenlemelektedir.

Söz konusu usul ve esasların Devlet ve vakıf üniversiteleri ile yüksek teknoloji enstitülerine rektör olarak atanmak isteyen adayları kapsayacağı ifade edildi.

Ayrıca esasların 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında atama usullerine dair Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 3 üncü maddesine dayanarak hazırlandığı belirtildi.

Rektörlük için görev süresi dolmadan en geç 30 gün önce rektörlük görevinin süesi dolmadan herhangi bir sebeple sona ermesi veya adaylık sürecinin yenilenmesi durumunda 5 gün içeirisinde yükseköğretim Kurulunca rektör adaylığı tarih aralığında başvuru yapılması gerektiği duyuruldu.

Kanunların ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde belirlenen şartlar taşıyanlar rektör adaylığına başvuruda bulunabilirler.

Devlet üniversiteleri veya yüksek teknoloji enstitüsü rektör adayları adaylık şartlarını taşıdıklarını gösterir belgeler ile özgeçmişlerini ekledikleri bir dilekçe ile beraber Yükseköğretim Kurulu’na başvuruda bulunabilirler.

Vakıf Üniversiteleri rektör adayları devlet üniversiteleri ve yüksek teknoloji enstitüsü rektör adayları ile vakıf üniversiteleri mütevelli heyeti teklif ettiği rektör adayının/adaylarının tamamını, şartlarını taşıyıp veya taşımam durumunda belirlenerek Cumhurbaşkanlığına sunulacağı belirtildi.” detaylarına yer verildi.

KARAR METNİ

Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapıldı

Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapıldı

Kamupersoneli.net I ANKARA