Mevzuat

Resmi İlanlar ve Reklamlar İle Bunları Yayımlayacak Süreli Yayımlar Yönetmeliği Değişti

Resmi Gazete’nin 15 Mart 2018 tarihli sayısında resmi ilanlar ve reklamlar ile bunları yayımlayacak süreli ilanlar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı ve yayımlanan bu yönetmeliğin tüm detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

Buna göre söz konusu yönetmelikte 8. madde değiştirildi ve “(1) Kurum, şubesi bulunan yerlerin il mülki sınırları içinde, resmî ilân ve reklâmların yayınlama hakkı bulunan süreli yayınlarda yayınlatılmasına aracılık eder.” ifadelerine yer verildi. İşte yayımlanan yönetmeliğin detayları:

YAYIMLANAN YÖNETMELİK

MADDE 1 – 5/10/2016 tarihli ve 29848 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Resmî İlân ve Reklâmlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Kurum, şubesi bulunan yerlerin il mülki sınırları içinde, resmî ilân ve reklâmların yayınlama hakkı bulunan süreli yayınlarda yayınlatılmasına aracılık eder.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 109 uncu maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki (ç) bendi eklenmiştir.

“ç) Kurum şubesi bulunan ancak büyükşehir belediyesi statüsünde olmayan illerin merkez belediyesi dışındaki ilçelerinde yayınlanan gazetelere,”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik 1/9/2018 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Basın İlan Kurumu Genel Müdürü yürütür.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA