Mevzuat

SGK Personeli Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevde yükselme ve ünvan değişikliği yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı.

Görevde yükselme sınavı: Bu Yönetmelik hükümlerine göre görevde yükselme suretiyle atanacakların belirlenmesi amacıyla yapılan yazılı ve sözlü sınavı

Unvan değişikliği sınavı: Unvan değişikliği suretiyle atanacakların belirlenmesi amacıyla yapılan yazılı ve sözlü sınavı

* Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinin iki numaralı alt bendinde yer alan “bilgisayar işletmeni” ibaresi “bilgisayar işletmeni ve şoför”  olarak değiştirilmiştir.

* Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin üç numaralı alt bendinin birinci cümlesindeki “müdürlüklerindeki” ibaresi yürürlükten kaldırılmış, aynı fıkranın (b) bendinin (3) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (g) bendine “bilgisayar işletmeni” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve şoför” ibaresi ve aşağıdaki (4) numaralı alt bent eklenmiştir.

* Mali hizmetler sosyal güvenlik merkezi sosyal güvenlik merkezi müdür yardımcısı kadrosuna atanabilmek için; bu bendin (1) numaralı alt bendine ilave olarak Kurumun muhasebe hizmetini yürüten muhasebe birimlerinde araştırmacı, uzman, muhasebeci veya şef unvanlarında en az bir yıl hizmeti bulunmak koşuluyla toplamda en az dört yıl mali hizmetler birimlerinde çalışmış olmak.

* Şoför kadrosuna atanabilmek için en az “B” Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

Programcı kadrosuna atanabilmek için

1) En az iki yıllık yüksekokulların bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olmak veya en az iki yıl süreli yükseköğretim mezunu olup Milli Eğitim Bakanlığından onaylı programcılık sertifikasına sahip olmak ve en az iki güncel programlama dilini bildiğini belgelemek.

2) Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavıyla atama yapılacak kadro unvanı ve boş kadro sayısı, sınav konuları, sınav tarihi ve yeri, son başvuru tarihi ile gerekli görülen diğer hususlar; sınav tarihinden en az üç ay önce Kurumun intranet ve internet sitelerinden duyurulur.

3) Sınav başvurusu elektronik ortamda yapılır. Yapılan başvurular, İnsan Kaynakları Daire Başkanlığınca incelenerek aranan şartları taşıyanların listesi son başvuru tarihinden itibaren bir ay içinde Kurumun intranet ve internet sitelerinde ilan edilir. İlan edilen listelere, ilan tarihinden itibaren beş iş günü içinde şartları taşıdığına ilişkin belge ile birlikte gerekçe belirtilerek itiraz edilebilir. İtirazlar, itiraz süresinin sona erdiği günü takip eden on iş günü içinde sonuçlandırılır. Değişiklik olması halinde yeni liste aynı usulle ilan edilir.

Görevde yükselme yazılı sınavı

1) Yazılı sınav, bu sınava ilişkin sınav konularına duyuruda yer verilmek suretiyle Kurumca yapılabileceği gibi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğüne ya da yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılabilir.

2) Sınav sorularının yüzde otuzu genel konulardan, yüzde yetmişi ise Kurumun görev alanına giren konulardan oluşur.

3) Yazılı sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavda en az altmış puan alanlar başarılı sayılır.

4) Atama yapılacak kadrolarının türüne göre farklı sorular hazırlanabilir.