Mevzuat

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Personeli GYS ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Yayımlandı

3 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazete’de, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Personeli GYS ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği  yayımlandı.

Yönetmelik; liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla yayımlandı.

YÖNETMELİĞİN KAPSAMI

Bu Yönetmelik; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün merkez ve temsilciliklerinde 14/7/1965tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görev yapan memurlardan müdür ve daha alt unvanlı görevlere görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanacakları kapsar.

GÖREVDE YÜKSELMEYE TABİ KADROLAR

Yönetim Hizmetleri Grubu; Müdür, Destek Hizmetleri Müdürü, İnsan Kaynakları Müdürü.

Araştırma ve Planlama Hizmetleri Grubu; Araştırmacı, Uzman.

Bilgi İşlem Hizmetleri Grubu; Çözümleyici.

İdari Hizmetler Grubu; Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Memur, Muhasebeci.

Destek Hizmetleri Grubu; Hizmetli.

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİNE TABİ KADROLAR

Avukat, Mühendis, Matematikçi, İstatistikçi, Ekonomist, Mütercim, Programcı, Tekniker, Teknisyen.

GYS ile ATANACAKLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet süresine sahip olmak, görevde yükselme sınavına tabi olarak atanacaklarda, ilan edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere en az altı ay Genel Müdürlükte çalışmış olmak, yazılı ve sözlü olarak yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ile ATANACAKLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen şartları taşımak, yazılı ve sözlü olarak yapılacak unvan değişikliği sınavında başarılı olmak.